- Forandring fryder

tirsdag 1. mars 2011

Hjemmelaga kyllingsuppe

Idag skal Tuva og jeg overraske mormor på jobb, med kyllingsuppe. :) Denne er laga helt fra bunn, og smaker helt nydelig! :)

Nam



Her kommer oppskriften:

Brukte denne gang (har ikke noen oppskrift, bare har oppi det jeg ønsker)
900g kyllingfilet (oppskåret i biter)
6 gulrøtter
3 paprika (gul, rød, grønn)
1 og 1/2 boks cremè fraiche
2 hønsebuljonger
1 grønnsaksbuljong
litt salt og pepper
1 stor boks mais
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1 purreløk
ca 2l vann (fylte en stor gryte halvfull, men dette er valgfritt etter hvor mye suppe du vil ha)

masse diverse krydder som: kyllingkrydder, paprikakrydder,karri,aromat,tandorikrydder (dette er valgfritt, og du må nesten smake deg frem)






Skrell og kutt gulrøttene i skiver, ha dem oppi buljongvannet. Etter en stund har du oppi kylling, og resten av ingrediensene som du har kuttet opp. La alt koke til det er mørt, og ha deretter oppi cremè fraiche.


Nesten ferdig :)



Server med nystekt foccacia brød :) Velbekomme!








Oppskrift på Foccacia brød:

Deig:

1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker 
2 ss olivenolje

Bland sammen, mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i foodprocessor. Kjør til en jevn tykk deig. Tilsett olivenolje og kjør maskinen bare et par omdreininger slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La heve ca. 30 minutter.

Hell denne forholdsvis flytende deigen over i smurt kakeform eller liten langpanne, strø på salt og oregano (eller rosmarin) hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten.

Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet ved 180 grader C, ca. 25 minutter eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Foccacia kan gjerne fryses ned eller lages dagen før. Men det er lurt å gi det en svak oppvarming før servering, gjerne i en dyp panne med lokk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på at akkurat DU kommenterer hos meg. Uansett om det er et ord, eller en hel side! Takk!